FUQIA E CERTIFIKIMIT ‘’OEKO TEX’’.

STANDARD 100 nga OEKO-TEX® është një sistem i pavarur  testimi dhe certifikimi për produktet e papërpunuara, gjysmë të gatshme dhe të gatshme të tekstilit në të gjitha nivelet e përpunimit.

Për të marrë një certifikim OEKO-TEX Standard 100, tekstili duhet  të vertetojë mungesën e  100 substancave (të miratuara ) të dëmshme për shëndetin e njeriut.

Testet OEKO-TEX® për substanca të dëmshme bazohen në mënyrë thelbësore në qëllimin përkatës të tekstileve dhe materialeve.

Sa më intensiv kontakti i lëkurës me një produkt, aq më të rrepta janë kërkesat ekologjike që duhet të përmbushen.

Për këtë arsye bëhet një dallim midis katër klasave të produkteve:

Produkt i klasës  I:

Artikuj për foshnje dhe të vegjël deri në moshën 3 vjeç (mbathje, veshje, çarçafë etj.)

Produkt i klasës  II:

Artikuj që vishen afër lëkurës (të brendshme, bluza, çorape etj)

Produkt i klasës  III:

Artikujt e përdorur larg nga lëkura (xhaketa, pallto etj)

Produkt i klasës  IV:

Dekorim / Materiale mobilimi (perde, mbulesa tavoline, mbulesa tapiceri etj)

Pse të zgjidhni një produkt të certifikuar nga OEKO-TEX?

OEKO-TEX është një nga standardet më të njohura për testimin e substancave të dëmshme. Kompanitë që janë të përkushtuara për të siguruar  produkte të certifikuara nga OEKO-TEX kanë shëndetin e klientit në krye të përparësisë së tyre .

 Certifikimi OEKO-TEX  është një avantazh konkurues për Blukids ,brandin Italian  të veshjeve dhe aksesorëve për fëmijë nga 0-15 vjec .

Veshje të përbëra  nga pambuk i rritur në toka te pakontaminuara me pesticide dhe kimikate  sigurojnë butësinë dhe  ajrosjen  e duhur të lëkurës së fëmijëve tuaj.

Cilësia e  Blukids  është  sinonim i prakticitetit dhe funksionalitetit,duke ndërtuar dhe  një raport të shkëlqyer  të cilësisë me çmimin.